Kuukauden resepti

12 hVAIKEUSASTE: Helppo4 hlö

Hernekeitto Pajuniemen tapaan

Ainekset:

6 dlherneitä
1 kgpalvattua potkaa halki sahattuna
2 kgsavuluita
3sipulia
1 tlvalkopippuria
1laakerinlehti
1 tlmustapippuria
1 tltimjamia
1kasvisliemikuutio
palainkivääriä
1/2 tlmeiramia

Ohje:

  1. Kaada herneet kulhoon. Laita kylmää vettä niin, että ne reilusti peittyvät. Lisääs suolaa 1 rkl/vesilitra. Anna herneiden liota noin 10-12 tuntia.
  2. Kaada liotusvesi posi siivilän läpi. Huuhtele herneet. Kiehauta herneet 1 1/2 litrassa vettä. Kuori huolellisesti pois vaahti ja irronneet herneen kuoret. Keitä noin 1-1 1/2 tuntia ja lisää sipuli, kasvisliemikuutio, musta-ja valkopippuri, timjami ja inkivääripala.
  3. Laita leikatut potkat kattilaan niin, etteivät ne aivan peity veteen. Laita veteen laakerinlehti. Keitä noin tunti, että liha on pehmeää. Poista nahka, luut ja laakerinlehti. Kaada puhtaat lihat ja liemi joukkoon.
  4. Tarkista, että herneet ovat pehmeitä; jos eivät ole, keitä lisää.
  5. Mausta meiramilla ja sinapilla makusi mukaan.
  6. Ripottele tuoreita meiramin ja timjamin oksia koristeeksi.

Vihje: Keiton maku paranee, jos seisotat sitä yön yli! Juomaksi kuumaa punssia!