Pajuniemen Leikkelemestari suosittelee – Kevätsalaatti neljälle

 

  1. Leikkaa Pajuniemen kalkkuna kuutioiksi.
  2. Siivuta retiisit ohuiksi siivuiksi.
  3. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi paloiksi.

Sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään.

Maku paranee kun, annat salaatin vetäytyä hetken jääkaapissa.

 

Esillelaittaessasi, lisää salaatin päälle pinjansiemenet.

 

 

Reseptin kehittäjä: Pajuniemen Leikkelemestari Matias

Pekonipasta herneillä ja avokadolla

  1. Suikaloi ja paista pekoni rapeaksi ja laita sivuun.
  2. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaan. Vatkaa kananmuna ja kerma, lisää suola ja pippuri.
  3. Kun jäljellä on 2 minuuttia pastan keittoaikaa, lisää herneet ja anna kiehua. Sekoita pekoni pastaan ja lisää munakerma sekoittaen ja lisää avokado. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele lopuksi parmesaaniraastetta pastan päälle.

 

Reseptin kehittäjä: Louise Mérus

Hernekeitto Pajuniemen tapaan

  1. Kaada herneet kulhoon. Laita kylmää vettä niin, että ne reilusti peittyvät. Lisääs suolaa 1 rkl/vesilitra. Anna herneiden liota noin 10-12 tuntia.
  2. Kaada liotusvesi posi siivilän läpi. Huuhtele herneet. Kiehauta herneet 1 1/2 litrassa vettä. Kuori huolellisesti pois vaahti ja irronneet herneen kuoret. Keitä noin 1-1 1/2 tuntia ja lisää sipuli, kasvisliemikuutio, musta-ja valkopippuri, timjami ja inkivääripala.
  3. Laita leikatut potkat kattilaan niin, etteivät ne aivan peity veteen. Laita veteen laakerinlehti. Keitä noin tunti, että liha on pehmeää. Poista nahka, luut ja laakerinlehti. Kaada puhtaat lihat ja liemi joukkoon.
  4. Tarkista, että herneet ovat pehmeitä; jos eivät ole, keitä lisää.
  5. Mausta meiramilla ja sinapilla makusi mukaan.
  6. Ripottele tuoreita meiramin ja timjamin oksia koristeeksi.

Vihje: Keiton maku paranee, jos seisotat sitä yön yli! Juomaksi kuumaa punssia!